Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 747,8 kJ (178,6 kcal)
Białko : 16,1 g
Tłuszcze : 0,9 g
Węglowodany : 25,7 g
Jednostki chlebowe : 2,1

Lody arbuzowe

Ingrédients na 2 porcje

  • 250 g arbuza
  • Sok z jednej pomarańczy
  • Kilka kropli miodu
  • Do przygotowania sorbetu
  • 250 g twarożku 0%
  • 2 cytryny
  • 1 łyżka syropu z agawy

Przygotowanie

Do przygotowania sorbetu:
Wymieszaj skórkę z cytryn i wyciśnij z nich sok (około 70 ml). W blenderze, wymieszaj syrop z agawy, twarożek i sok z cytryny. Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj ponownie, a następnie umieść całość w zamrażarce (15 minut do 2 godzin).
Pokrój arbuza i usuń nasiona.
W blenderze umieść wszystkie składniki (razem z sorbetem cytrynowym) i miksuj z dużą prędkością przez około 30 sekund.
Wlej do szklanki i gotowe!