Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 828,4 kJ (198 kcal)
Białko : 30 g
Tłuszcze : 6 g
Węglowodany : 1,9 g
Jednostki chlebowe : 0,2

Pieczona ryba ze szparagami i pomarańczą

Ingrédients na 2 porcje

  • 40 cm papieru do pieczenia
  • 150 g filetów rybnych (dorsz lub halibut)
  • 6 świeżych liści estragonu
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 250 g wyłuskanych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 pomarańcza

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180° C
Umieść arkusze papieru do pieczenia na blacie i umieść filet z ryby na środku każdego arkusza. Pokrop je olejem, i posyp solą i pieprzem. Na każdym filecie połóż trzy listki estragonu.
Ułóż szparagi wokół każdego filetu. Wyciśnij sok z pomarańczy nad każdym z filetów.
Złóż arkusze papieru do pieczenia z każdej strony filetów rybnych uszczelniając ich końce, aby nie pozwolić na ucieczkę pary wodnej z paczuszki.
Piecz paczuszki przez 17 minut. Po gotowaniu, umieść je na talerzach, otwórz uważnie i ciesz się zdrową rybą bez tłuszczu!