Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 801,1 kJ (191,3 kcal)
Białko : 2,7 g
Tłuszcze : 16,1 g
Węglowodany : 7,4 g
Jednostki chlebowe : 0,6

Gaspacho z awokado

Ingrédients na 2 porcje

  • 1 dojrzałe awokado
  • Sok z 1 limonki
  • ½ ogórka
  • ½ cebuli
  • ½ pęczka kolendry
  • ½ litra bulionu z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz
  • Pieprz cayenne (opcjonalnie)

Przygotowanie

Przekrój awokado na pół i usuń pestkę ze środka. Oddziel miąższ awokado od jego skóry i pokrój go na kawałki.
Obierz i pokrój ogórka.
Zmiksuj awokado i ogórek z czosnkiem, cebulą i sokiem z limonki.
Umyj i posiekaj pęczek kolendry a następnie dodaj go do ogórka i awokado.
Dopraw do smaku i udekoruj gazpacho kilkoma liśćmi pozostałej kolendry .
Włóż całość do lodówki i po godzinie ciesz się zimnym gazpacho!