Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 1803,1 kJ (430,7 kcal)
Białko : 31,1 g
Tłuszcze : 14,5 g
Węglowodany : 43,1 g
Jednostki chlebowe : 3,6

Fajitas z panierowanym kurczakiem

par Valentin

Ingrédients na 4 porcje

  • 4 małe tortille kukurydziane
  • 2 piersi z kurczaka (120 g każda)
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • Mąka
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

- Przygotowanie panierki
Na kilku talerzach umieść: mąkę, ubite jajka i bułkę tartą.
Pokrój kurczaka na cienkie plastry i zanurz go w jajkach, mące i bułce tartej.
- Przygotowanie warzyw
Pokrój warzywa – cebulę i paprykę - w cienkie plasterki.
- Panierowanie kurczaka
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy z oliwek i panieruj/smaż kurczaka na średnim ogniu przez około 10 minut. Panierka nie powinna być czarna.
- Łączenie
Umieść wszystkie składniki w tortilli, zawiń i gotowe!