Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 1399,7 kJ (334,3 kcal)
Białko : 36,7 g
Tłuszcze : 18,3 g
Węglowodany : 5,9 g
Jednostki chlebowe : 0,5

Łosoś z salsą z ogórka i mandarynek

par Mégane

Ingrédients pour 2 portions

  • 2 filety z łososia
  • 1/2 ogórka pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 mandarynka, obrana i pokrojona w drobną kostkę
  • 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • Sok z 1/2 limonki
  • Kawałek świeżo startego imbiru
  • 2 łyżeczki octu z mango
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Wymieszaj w misce, ogórek, czerwoną cebulę mandarynkę, kolendrę, sok z limonki i trochę startego imbiru. Dodaj sól i pieprz i umieść salsę w lodówce.
W międzyczasie podgrzej na patelni oliwę z oliwek i smaż łososia przez 2-3 minuty z każdej strony.
Podawaj łososia na gorąco z salsą. Opcjonalnie dodaj ocet z mango. Smacznego!