Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: (96,3 kJ) 23 kcal
Białko : 0 g
Tłuszcze : 2 g
Węglowodany : 0 g
Jednostki chlebowe : 0

Domowy bulion warzywny

Ingrédients na 4 porcje

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 600 g świeżych lub mrożonych warzyw do wyboru (na przykład 2 marchewki, 2 łodygi selera, ½ brokuły lub kalafior, 1 por, 1 kalarepa)
  • 2 litry wody
  • Świeże lub mrożone zioła
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Umyj i pokrój warzywa na kawałki. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj warzywa i podsmażaj je przez kilka sekund. Dodaj 2 litry wody i gotuj na średnim ogniu przez 35 minut. Odcedź warzywa, aby uzyskać bulion i dopraw go ziołami, solą i pieprzem. Spróbuj swojej zupy w domu lub zabierz ją do biura.