Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 1028 kJ (245,5 kcal)
Białko : 11,9 g
Tłuszcze : 3,8 g
Węglowodany : 40,2 g
Jednostki chlebowe : 3,4

Kasza jęczmienna z warzywami

Ingrédients na 2 porcje

  • 75 g kaszy jęczmiennej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ pora
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 200 g brokułów
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • ¼ pęczka pietruszki
  • Sól, pieprz, rozmaryn i skórka z cytryny

Przygotowanie

Gotuj kaszę w bulionie warzywnym i z 1 łyżką oliwy z oliwek przez 20 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie, umyj i pokrój pora, paprykę, marchew, brokuły i posiekaj cebulę i natkę pietruszki.
Po 20 minutach dodaj pokrojone warzywa i dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i skórką z cytryny. Gotuj całość przez kolejne kilka minut (5-8 minut)
Podawaj ze świeżą natką pietruszki na górze.