Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 702,6 kJ (167,8 kcal)
Białko : 22 g
Tłuszcze : 6,7
Węglowodany : 4,4 g
Jednostki chlebowe : 0,4

Pikantna sałatka z wołowiną

Ingrédients na 2 porcje

  • 200 g steka wołowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 szalotki (pokrojone w plasterki)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 pomidory (poćwiartowane)
  • 1 pęczek świeżej kolendry (posiekanej)
  • Plastry ¼ czerwonej papryki (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki orzeszków ziemnych (niesolonych)

Przygotowanie

Rozgrzej oliwę na patelni (lub po prostu użyj grilla). Umieść stek na patelni (lub grillu) i smaż przez 6 minut z każdej strony lub do momentu gdy mięso jest usmażone. Pokrój stek na cienkie plasterki - około 5 cm (tnij po przekątnej). Delikatnie wymieszaj stek, szalotki i pozostałe składniki. Posyp danie orzeszkami ziemnymi i gotowe!