Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 645 kJ (154,1 kcal)
Białko : 5,5 g
Tłuszcze : 0,4 g
Węglowodany : 30,3 g
Jednostki chlebowe : 2,5

Mus ananasowy z bezą

Ingrédients na 2 porcje

  • ½ średniej wielkości ananasa
  • 3 białka jaj
  • 1 ½ łyżki syropu z agawy
  • ¼ soku z cytryny

Przygotowanie

Obierz ananasa i pokrój go na kawałki. Na patelni, ugotuj ananasa z sokiem z cytryny i syropem z agawy, aż ananas zacznie się rozpadać..
Do przygotowania bezy:
Delikatnie ubij białka stopniowo dodając syrop z agawy. Następnie, ubijaj energicznie aż do uzyskania piany i dopóki piana nie jest sztywna i o podwójnej objętości.
W małych pojedynczych formach, umieść mus ananasowy i na górze bezy.
W piekarniku grilluj bezy przez 6-8 minut aż nabiorą złotego koloru na górze. Wyjmij z piekarnika i ostudzić.
Podawaj na ciepło lub zimno, smacznego!