Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 893,3 kJ (213,4 kcal)
Białko : 5,2 g
Tłuszcze : 37,5 g
Węglowodany : 3,2 g
Jednostki chlebowe : 3,1

Hiszpańskie Gaspacho

Ingrédients na 2 porcje

  • 200g pomidorów
  • ½ ogórka
  • 1 papryka
  • ½ ząbka czosnku
  • ½ cebuli
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 100 ml zimnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 10-20 ml białego octu balsamicznego
  • Sól, pieprz
  • Świeże zioła prowansalskie
  • 1 świeże chili lub chili w proszku (opcjonalnie)

Przygotowanie

Umyj, pokrój warzywa i zmiksuj je.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy, bulion warzywny, ocet, oliwę z oliwek i czosnek. Możesz, jeśli chcesz dodać świeże chili lub chili proszku.
Dodaj pierwszą mieszaninę do drugiej i jeszcze raz zmiksuj.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i udekoruj swoje gazpacho świeżymi ziołami prowansalskimi.
Włóż gazpacho do lodówki, aby kilka godzin później cieszyć się z pysznego chłodnika!