Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 681,2 kJ (162,7 kcal)
Białko : 21,2 g
Tłuszcze : 3,7 g
Węglowodany : 9,9 g
Jednostki chlebowe : 0,3

Warzywa z ziołowym sosem

Ingrédients na 3 porcje

  • 250 g różnych warzyw (pomidory, papryka, ogórki, marchew, itp.)
  • 500 g nietłustego twarogu
  • Zioła (szczypiorek, pietruszka, bazylia, itp.)
  • ½ cebuli
  • 2-3 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub oleju lnianego
  • 1-2 łyżki musztardy
  • Sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Pokrój warzywa w laseczki o długości około 7 cm.
Wymieszaj twaróg z mlekiem, olejem i musztardą, aż całość będzie gładka. Następnie dodaj posiekaną cebulę i posiekane zioła i wszystko wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Zamocz warzywne laseczki w sosie i ciesz się smaczną przekąską!