Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 357,9 kJ (85,5 kcal)
Białko : 6,8 g
Tłuszcze : 4,4 g
Węglowodany : 4,3 g
Jednostki chlebowe : 0,4

Chrupiące szparagi

Ingrédients na 4 porcje

  • 200 g zielonych szparag
  • 20 g parmezanu
  • 40 g czerstwego chleba aby przygotować bułkę tartą
  • 1 łyżka ziół
  • 2 jajka

Przygotowanie

Umyj szparagi i pokrój je na 10 cm kawałki. Rozgrzej piekarnik do 220 °C i przygotuj papier do pieczenia.
W misce wymieszaj parmezan, bułkę tartą i zioła. W drugiej misce ubij jajka.
Obtocz szparagi w jajku, a następnie w bułce tartej. Powtórz ten krok dla wszystkich kawałków szparagów.
Piecz przez 12 minut, aż szparagi zaczną brązowieć i pamiętaj aby je obrócić tak aby z dwóch stron były złociste i chrupiące.
Doskonały aperitif do dzielenia się z przyjaciółmi!