Znajdź aptekę

Par Portion

Wartość kaloryczna: 309,5 kJ (73,9 kcal)
Białko : 5,4 g
Tłuszcze : 4,6 g
Węglowodany : 3,6 g
Jednostki chlebowe : 0,3

Papryka z serem i ziołami

Ingrédients na 6 porcji

  • 6 małych papryk
  • 50 g sera typu Philadelphia (maksymalna zawartość tłuszczu 17%)
  • 50 g twarożku
  • 50 g rozdrobnionego sera feta (maksymalna zawartość tłuszczu 10%)
  • Drobno posiekane świeże zioła (pietruszka, szczypiorek, bazylia)
  • Świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Umyj papryki, a następnie odkrój górną część każdej papryki tak aby uzyskać dla nich małe czapeczki. Następnie opróżnij każdą paprykę z pestek i dobrze opłucz je w środku.
Wymieszaj ser, twaróg i feta i dodaj drobno posiekane zioła i pieprz.
Wypełnij łyżeczką połówki papryki mieszanką serów z ziołami i zamknij je ich małymi czapkami. Smacznego!